Nechte raději vyklízení bytu nebo sklepa na profesionálech


Domníváte se, že byste sami zvládli vyklidit městský byt nebo sklepní kóji? Proč ne, možné to je a řada lidí to také uskuteční, ale rádi bychom vám chtěli připomenout, že ne vždy je to procházka růžovým sadem.

Přeplněný byt a sklep při předání bytu v rámci prodeje – lidé, kteří kupují byt a v den jeho fyzického předání zjistí, že je byt plný starého nábytku, spotřebičů, svítidel a dalšího harampádí, jsou ve svízelné situaci. Bývalý majitel se nemá k jejich odstranění, a tak je to na vás. Dá se to řešit domluvou a jistou finanční kompenzací, zejména pokud je byt prodáván skrze realitního makléře, ale přece jen je nakonec na vás zajistit vyklízení ve vlastní režii. Může se k tomu hodit vyklízecí firma, a to z toho důvodu, že se v bytě nachází mnoho velkých a těžkých předmětů a vy nemáte čas někde shánět dodávku a kamarády, kteří vám s tím pomohou.

vyklízení domu

Nebezpečné chemikálie a další látky – ve sklepích rodinných či bytových domů a na starých půdách jsou mnohdy k nalezení takové „poklady“, že byste žasli. Málokdy tu objevíte staré mince nebo obrazy, co by se daly zpeněžit, zato mnohem častěji se tu setkáte s různými toxickými či hořlavými chemikáliemi. Může se tu ukrývat petrolej v plastových chatrných kanystrech, jed na hlodavce v papírové plesnivé krabici, toluen, aceton, benzín, čisticí prostředky, prošlé léky, louh sodný na čištění odpadů, kyselina fosforečná na čištění toalet, kyselina sírová, chlorovodíková nebo dusičná ve skleněných lahvích a někdy dokonce i suroviny pro výrobu drog.

starý dům

Lidé jsou schopni nashromáždit mnoho věcí různé povahy, zato k jejich třídění a úklidu se příliš nemají, a nakonec to odnáší ten, kdo prostory musí vyklízet. Naštěstí si stěhovací firmy levného stěhování v Praze dovedou poradit i s tím, s čím by si amatér vůbec nevěděl rady, tedy hlavně v souvislosti s hledáním vhodného místa pro odvoz nebezpečných látek a předmětů.